5+1 tökéletes program Budapesten, amelyet a gyerekek is élveznek!

A nyári vakáció idején a szülők hajlamosabbak a kompromisszumokra a családi programok kiválasztása terén. Budapest kiemelkedő abból a szempontból, hogy szinte minden napra jut valamilyen érdekes és szórakoztató program, sokszor csak pénztárca kérdés, hogy mikor mire essen a választás.

Ha a család élményfürdőbe, vagy strandra menne, abból is van választék, akár Pest megye közeli fürdői is alternatívát jelenthetnek. Jó időben, nyáron főként a szabadtéri, zöldövezetben megvalósuló attrakciók iránt nagy a kereslet. A justbudapest.com weboldal segítségével összegyűjtöttük a legjobb budapesti programokat, amelyet a gyermekek is garantáltan élveznek.

KockaPark kiállítás-Campona

Szinte nincs olyan gyermek, aki életében nem fogott volna bármilyen méretű LEGO kockát a kezébe! A Camponában található KockaPark kiállításon a szülők is átélhetik gyerekkoruk csodáit, akár a gyermekkel közösen új konstrukciókat hozhatnak létre. A programok lebonyolításában és a gyerkőcök támogatásában animátorok vesznek részt. A Park boltjában az apró kiegészítők és figurák megvásárolhatók. Helyszíne 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. Hétfőtől szombatig naponta 10-20 óráig, vasárnap pedig 19 óráig várják a szorgos kezű látogatókat.

KockaPark kiállítás-Campona

Tematikus játszóterek kicsiknek

A Pom Pom mesejátszótér és testvére a Vuk mesejátszótér a legkedveltebb tematikus terek közé tartoznak. A kedves mesefigurák nem csak közismertek a gyermekek számára, de igen közel állnak a szívükhöz, amelyet a múló évtizedek sem befolyásolnak. Pom Pommal és barátaival a Naphegy téren, a rókákkal pedig a Gellért-hegyen, a Bérc utca 23. szám alatt találkozhatnak a gyerekek.

Függetlenségi Park

Ha kamaszodó gyermek is van a családban jó választás szabadtéri programnak a Függetlenségi kondipark, amelyben még boxzsákok vannak kihelyezve. A 21. századi igényeknek megfelelően park szökőkútja köré USB-töltős okospadokat telepítettek, és ingyenes WiFi is elérhető. A kondiparkban gyűrű, ferde haspad, párhuzamos korlát, boxzsák, létrák, és nyújtótorony található. A biztonságra is gondoltak a tervezői: zárható rekeszekkel ellátott padot, kerékpár tárolót, és wc-t is helyeztek ki. A park a Bocskai út, Karolina út, és a Nagyszőlős utcák által határolt területen húzódik.

Római Strandfürdő

Kicsik és nagyok kedvence a perzselő nyári hőség idején a Római fürdő. Élménymedence, gyermekmedence egyaránt található, és különböző sebességű csúszdákat lehet kipróbálni a csodálatos természeti környezetben. A felnőttek is szívesen járnak ide, hiszen szauna részleg és családi csúszda is található. A fürdő a 03. kerületben, a Rozgonyi Piroska utca 2. szám alatt található, minden nap 9-19 óra között tart nyitva.

római strand

+1 nyár közeli program

Római fesztivál- Floralia

A hagyományosan májusban rendezett ünnep idén szeptember 12-én és 13-án kerül megrendezésre.

A színes programok keretében a következő feladatokon kell erőt kifejteni a gyerekeknek:

  • Hercules erőpróba
  • gladiátorok küzdelme
  • interaktív programok
  • kézműves foglalkozások

Helyszíne Aquinqum Múzeum és Régészeti Park.