A botox hatása

Manapság az arcfiatalítás terén számtalan biztonságos terápiás lehetőség áll a szakemberek, és a páciensek számára. Például a közismert botox kezelésekkel kapcsolatban elmondható, hogy több tízmillió elégedett vendég igazolja vissza az évtizedes fejlesztésekkel összefüggő tapasztalatokat.

A botox kezelések nemcsak Amerikában, de Európa szerte, így hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mára kialakult egy olyan széles réteg nemtől függetlenül, akiknél alapvető elvárás a fiatalos arcbőr és megjelenés akár a hétköznapi életben, vagy akár a munkaerő piacon.

A botinulim toxint az 1970-es évek óta használják az orvosi gyakorlatban, viszont az esztétikai gyógyászatban jóval később, csak a kétezres években indult hódító útjára. A botox kezelés eredményeként a kezdődő mimikai ráncok kisimulnak, de fontos tudni, hogy főkét megelőző jelleggel alkalmazható, ezért inkább a 35-45 éves korúak számára ajánlható. Amennyiben a mély barázdák már megjelentek meg az arc különböző részein, ott egyéb, kiegészítő kezelésekre van szükség. Nemcsak az arcfiatalításban használatos, hanem olyan hétköznapi, de roppant kellemetlen probléma, mint a fokozott izzadás esetében is. Így akár a hónalj, a tenyér, a talp és a fejbőr területén is eredményesen alkalmazható.

botox kezelés

A botox kezelés előnye

Az előnyök közé tartozik, hogy a mimikai izom körüli bőrfelületen a finom ráncok látványosan kisimulnak, amelyet körülbelül két hét múlva tapasztalhatunk meg teljességében. A botox hatása függ a páciens bőrétől is, átlagosan három nap, de akár egy hét is szükséges ahhoz, hogy a botulinum toxin hatása megmutatkozzon. Akár több hónapon keresztül is megmarad, de lehetőség van akár évi 2-3 alkalommal a megismétlésre. Fontos előnye továbbá, hogy a kívánt eredmény korrigálható, vagy akár a korábbi állapotok visszaállítása is lehetséges.