A sportcipők helyes összeillesztése: 4 elkerülendő hiba

A tornacipők az első helyen állnak a legsokoldalúbb lábbelik között. Azt hiszem, nem kell mondanunk, hogy mennyire szükségesek mindenki ruhatárában. A megfelelő tornacipővel irodai, alkalmi vagy elegáns megjelenést érhetsz el – természetesen a választott modelltől függően.

A tornacipők az első helyen állnak a legsokoldalúbb lábbelik között. Azt hiszem, nem kell mondanunk, hogy mennyire szükségesek mindenki ruhatárában. A megfelelő tornacipővel irodai, alkalmi vagy elegáns megjelenést érhetsz el – természetesen a választott modelltől függően.

Ha szenvedélyesen rajongsz a divatért és naprakészen állsz a trendek terén, akkor valószínűleg már tudod, hogy a tornacipők nagyon sokoldalúak, és szinte bármilyen stíluskombinációhoz passzolnak.

Sokoldalúságuk ellenére van néhány szabály a megfelelő párosításra vonatkozóan, amelyet szem előtt kell tartanod, amikor egy öltözéket összeállítasz. Az alábbi tippeket követve megtanulhatod, hogyan kerüld el a stílusbeli hibákat, és hogyan készítheted el a legérdekesebb ruhákat kényelmes tornacipőkkel.

Ne felejtsd el az öltözékedhez való illeszkedés szabályát

Mivel a sportcipők a legkülönbözőbb modellekben, formákban és színekben kaphatók, a ruházati cikkeknek megfelelően kell őket illeszteni. Még ha tornacipőt vagy teniszcipőt is viselsz, annak illeszkednie kell a teljes outfitedhez.

Ha a minimalistább és elegánsabb stílus mellett döntesz, akkor viselhetsz fekete nadrágot egyszerű fehér felsővel, és egy pár ugyanebből a vonalból származó sportcipővel egészítheted ki az öltözéket. Ehhez az egyszínű kombinációhoz jól illenek a fehér, fekete vagy akár tengerészkék árnyalatú egyszínű tornacipők. A sötétkék nagyon népszerű szín, ha lábbeliről van szó, és nagyon praktikus is az öltözékhez való illesztésben is.

Ami a nonkonformista öltözékeket illeti, ne habozz színes női tornacipőket párosítani fekete és fehér színű, monokróm öltözékekkel. Színt visznek az egész öltözékedbe, és jó érzéssel töltenek majd el. A magas sarkú tornacipő, amely minden lábbeli gyűjtemény elengedhetetlen kelléke, szintén illik ehhez a típusú öltözékhez.

Ne viselj színes tornacipőt neon ruhákhoz

Bár 2021-ben a divat nagyon szabaddá vált, még mindig meg kell fontolnod, hogy milyen színekben öltözködj. Öltözékednek harmóniában kell lennie a választott tornacipő színével, különben az öltözék egész színösszeállítását tönkreteheti.

Ha vizuálisan kellemes kontrasztot szeretnél létrehozni, és rózsaszín, sárga vagy zöld árnyalatú ruhát választasz, ne ugyanilyen árnyalatú tornacipőre essen a választásod. A ruhád túlságosan leterhelő lesz, és egyáltalán nem fog favorizálni, korodtól függetlenül. Választhatsz helyette fehér vagy fekete tornacipőt, mivel ezek nem hívják fel a figyelmet tested alsó részére.

Kerüld a rossz minőségű sportcipőket

Ha sportcipőről van szó, elengedhetetlen, hogy a pár kényelmes és sokoldalú legyen. A pamut, bőr vagy vászon stílusok kényelmes viseletet biztosítanak.

Ha a sportcipők nem neked valók, ne vedd meg őket.

Mindenekelőtt – a tornacipőnek, teniszcipőnek, sneakersnek vagy bármilyen más típusú sportcipőnek illeszkednie kell a személyes stílusodhoz. Ha nem képvisel téged, ne vegyél egy bizonyos típusú sportcipőt csak azért, mert az a divatos egy bizonyos szezonban. A divat nagyon gyorsan változik, és megkockáztathatod, hogy nagy összegeket fektetsz be olyan tornacipő párokba, amelyek végül elfelejtődnek a szekrényedben, vagy csak bizonyos alkalmakkor viseled őket.

Végül, de nem utolsósorban ne feledd, hogy a sportcipőt megfelelően kell viselni.

Sportágadhoz megfelelő lábbelit válassz

Gyakran előfordul, hogy hát- és lábfájdalmakkal küzdünk, mert nem a megfelelő edzőcipőt választjuk edzés közben. A mindennapi életben, az utcán használt modellek nem alkalmasak az intenzív fizikai megterhelés támogatására. A tornatermi edzőcipőket semmiképpen sem szabad összekeverni az alkalmi cipőkkel, mivel az utóbbiak nem nyújtanak ugyanolyan mértékű támogatást.

A sportcipőket a végzett fizikai tevékenységnek megfelelően kell kiválasztani, mivel ezek hatékonyságot biztosítanak az edzés során. Természetesen választhatsz új modelleket is, amelyek illeszkednek a többi felszerelésedhez, csak győződj meg róla, hogy szigorúan rendeltetésszerűen használod őket.

Ugyanakkor a lábbeliket tisztán is kell tartanod, hogy igazán kifogástalan legyen az öltözéked. Sok sportcipő mosógépben mosható, a különlegesebb vászonmodellek pedig kefével és mosószerrel könnyen tisztíthatók.

Bármilyen tornacipőt is választasz, tartsd őket tisztán, hogy meghosszabbítsd az élettartamukat, de azért is, hogy érdekes öltözékeket tudj velük létrehozni.