Az idő elszáll, de nem a Casio felett!

Akadnak a történelemben olyan vállalatok, amik joggal érdemelték ki a “legendás” jelzőt. Nem meglepő módon a Casio pontosan ezen óriások közé tartozik. A japán gyártó nem most kezdte az óragyártást és ez bizony meglátszik minden egyes, csuklóra csatolható termékén. A minőség, a megbízhatóság és a nem mindennapi forma immár évtizedek óta a cég által megalkotott órák sajátja.

A stílus a csuklónál kezdődik?

Valahogy úgy. Legalábbis elnézve a Casio férfi karóra paletta tagjait mindenképpen helytálló ez a kijelentés. A sportosra hangolt Edifice sorozat pont ugyanannyira ütős választás, mint mondjuk a régi időket a jelenbe hozó Vintage széria. És akkor még a kultikus G-Shockról említést sem tettünk. Világszerte milliók voksolnak arra a típusú minőségre, amit a Casio kínál, nem véletlenül. Az időkijelzésben persze alap, hogy nem fér bele a pontatlanság, az eltérés. Na, de ez manapság édeskevés lenne a sikerhez. Egyrészt kellenek további funkciók, amik hatására az órákból igazán finomra hangolt műszerek válhatnak. Másrészt nélkülözhetetlen a trendi megjelenés. Már csak azért is, mert az utóbbi évtizedekben a karórák a divatékszerek nagy családjába tagozódtak be. Tehát a vonzó kisugárzás egyetlen percig sem lehet kérdéses. S ezek azok az elvárható tulajdonságok, amikkel a márka termékei kivétel nélkül rendelkeznek. Ez már önmagában rendkívüli pozitívum és aligha múlható felül. Talán még egy valamivel: a pénztárcákra szabott árképzéssel. A japán gyártó sohasem volt híve a földtől elrugaszkodásnak, már ami az árakat illeti. S ez a tendencia mit sem változott az elmúlt periódusban.

 

Mi a helyzet a paraméterezhetőséggel?

A Casio G-Shock beállítása külön szót érdemel. Na nem azért, mert annyira bonyolult lenne, viszont mindenképpen kifizetődő taktika tisztázni a részleteket.

Tehát az első lépés az a gomb nyomva tartása pár másodpercig, ekkor lehetőség nyílik belépni a beállítási módba, és jelen esetben pont ez a cél.

A b gomb megnyomásával kezdődhet az időzóna kiválasztása. Magyarország esetében a MAD, ROM, BER, STOC variációk is teljes sikerrel alkalmazhatóak.

Ha a zóna stimmel, akkor jöhet a c gomb, amit addig célszerű nyomni, míg az óra ikon villogni nem kezd, ezzel mintegy tudatva, hogy ütött az időbeállítás órája! B gombbal növelhető az órák száma, d-vel pedig csökkenthető.

Ha az órák stimmelnek, akkor végül a perceké a főszerep, a c gomb megnyomása után a fenti metódus alapján ez is könnyen megoldható.