Egyesült Arab Emirátusok utazás

Az Egyesült Arab Emirátusok a Perzsa-öböl déli partján fekszik. Az üzleti- és a turisztikai élet közel-keleti központja Dubai, ahol sajátosan keveredik a múlt és a jelen. Méltán nevezik az ellentétek városának, hiszen itt a legmodernebb üvegpaloták ugyanúgy részei a városnak, mint a régi széltornyokkal díszített házak és a város határában kezdődő végtelen homokdűnék. A kristálytiszta tengerparton luxusszállodák sora várja a pihenni vágyókat. Mivel Dubai vámmentes övezet, ezért rendkívül kedvezően lehet vásárolni a bevásárlóközpontokban és a bazárokban is, ahol alkudni kötelező.

Időzóna: Magyarországkoz képest + 3 ÓRA (TÉLEN)..

Vízum: Szükséges vízum

Éghajlat: Éghajlat: száraz időjárás jellemző a nappali hőmérséklet télen is eléri a 23-28 C, ám az éjszakák hűvösek, könnyű pulóver ajánlott.

Eu(egészségi tanácsok): Egészségügyi tanácsok: védőoltásra nincs szükség, a csapvíz fogyasztását nem ajánljuk.

Általános információk:
Hivatalos nyelv: A hivatalos nyelv az arab, ám angolul szinte mindenhol beszélnek.

Beutazási szabályok: Magyar állampolgároknak az országba való beutazáshoz 6 hónapig érvényes útlevélre és vízumra van szükség. Az útlevélben semmilyen Izraelre utaló megjegyzés, pecsét nem szerepelhet, mert ebben az esetben megtilthatják a beutazást.

Közlekedés: A tengerparti szállodáktól menetrendszerinti buszjáratok indulnak a belvárosba. A belvárosban ajánlott közlekedési eszköz a taxi. A város biztonságos, séta is ajánlott. A belvárosi szállodák nagy része ingyenes minibusz-transzfert kínál a tengerpart strandjaira.