Hogy motiváljuk magunkat az edzésre?

Elkezdenél edzeni, mégsem találsz elég motivációt az edzésekre? Megismertetünk néhány trükkel, melyek segítségével biztosan eléred a célod!

A motiváció jön és megy, az edzés sikerének kulcsa a rendszerességben rejlik. Hogy növeld motiváltságod szintjét és tarthatod meg a lehető legtovább, miáltal könnyebben éred el a kíbvánt alakot és erőnlétet? Ezek a javaslataink:

1. Invesztálj az edzésbe

Semmi sem motivál jobban az edzésterv elvégzésére mint… ha a nehezen megkeresett pénzünket fektetjük bele. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy rendszeresen fogunk edzeni, miközben a motivációnk alacsony, váltsunk korlátolt ideig felhasználható bérletet az edzőterembe, vagy kérjük személyi edző segítségét. Érdemes professzionális felszerelésbe fektetni. Nagy a valószínűsége annak, hogy a befektetett pénz tovább fog motiválni minket, ritkábban hagyjuk ki az edzést és később hagyjuk el a termet, ha már a zsebünkbe nyúltunk érte.

2. Jelöld ki a célod

Mielőtt edzeni mész, gondold végig pontosan, hogy miért csinálod és mit szeretnél elérni vele. Miután megválaszoltad magadnak ezeket a kérdéseket, próbáld elképzelni azt a pillanatot, amikor, amikor beteljesül a vágyad. Érdemes leírni ezeket a célokat, valamint a velük járó előnyöket, érzelmeket, és időről időre átolvasni ezt a jegyzetet. Főleg amikor elbizonytalanodsz és híján vagy a motivációnak.

3. Hívd el edzeni a barátaidat

Semmi sem motivál annál jobban, mint a jó társaság. Ilyenkor az edzés is könnyebb, szórakoztatóbb, általában nehezebben adod fel a gyakorlatokat. Ezért ha tényleg fontos számodra a hatékony zsírégetés vagy a kisportolt alak, ne feledd elhívni legalább egy ismerősödet az edzőterembe.

4. Hallgass zenét

A zene szervezetre gyakorolt motiváló hatása már régóta ismert, és tudományosan is bizonyított. Ezért ha nem tudjuk rászánni magunkat a nagyobb erőfeszítésre, nehezünkre esik elmenni futni, érdemes kedvenc motiváló zenénkkel próbálkoznunk. A legjobb, ha a szöveg is egyenletesen ritmusos. Az interneten könnyen találunk ilyen mixeket.