Kicsi íróasztal vásárlása munkához és tanuláshoz

A családok számára a július általában a várva várt szabadságot és a családdal együtt töltött időt jelenti, azonban sokan már most készülnek az őszi iskolakezdésre. A tanszerek és a tankönyvek mellett az íróasztal az egyik legfontosabb beszerzendő dolog egyike. Ma már az élethelyzetünkhöz, és az igényeinknek leginkább megfelelő íróasztalok közül tudunk választani. Összegyűjtöttünk pár tippet, amelyeket érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

Tippek íróasztal vásárláshoz

Az íróasztal az egyik legfontosabb bútordarab, szinte minden otthonban megtalálható, és általában több évet szolgál ki. Ma már könnyedén vásárolhatunk akár online is, és a webáruházak keresőjében a megadott paraméterek megadásával tudunk akár ár, méret, és típus alapján választani.

Íróasztal gyerekeknek

Megfelelő méret

Különösen a kis lakásban élők számára – illetve ahol több iskolás korú gyermek osztozik egy szobán – okoz fejtörést, hogy milyen és mekkora gyerek íróasztal lenne  ideális, amely egyrészt kényelmes a tanuláshoz, másrészt a teret sem veszi el jelentősen. A gyermek életkora is befolyásolja a kiválasztást, hiszen minél idősebb, az iskolai feladatokhoz egyre nagyobb térre, és rakodófelületre lesz igénye. Ma már a számítógép a diákoknak is elengedhetetlen munkaeszköze – és nem csak a szórakozást szolgálja -, így a laptop és egyéb elektronikai kütyük számára is megfelelő helyet kell biztosítani.

Megfelelő körülmények

Számos tanulmány igazolta, hogy a kényelmes és rendezett körülmények hatással vannak a munkavégzésre, és kevésbé vagyunk hatékonyak egy túlzsúfolt és rendetlen szobában. Zavarólag hatnak, és elveszik a figyelmet a körülöttünk lévő dolgok. Bár sokan gondolják, hogy a fényviszonyok miatt az ablak elé helyezett íróasztalnál a legjobb dolgozni, a kintről beszűrődő zajok, vagy a járókelők látványa is képes befolyásolni a koncentrációt. Így az íróasztal elhelyezésénél ezeket sem ár figyelmen kívül hagyni.

Ne feledkezzünk meg a székről sem!

A tanuláshoz is elengedhetetlen egy ergonomikus irodaszék, hiszen a gyerek gerincének is megfelelő alátámasztásra van szüksége. Számos gyerek forgószék kapható, azonban ha két tanuló gyermek van, akkor okosan kell a bútorokat kiválasztani, hogy a gyerekszoba a lehető legtágasabb maradjon. Így valószínű, hogy a kicsi íróasztalok közül célszerű választani.

Miért jó választás a sarok íróasztal?

A nyugalmas munkavégzéshez egy sarok íróasztal ideális feltételeket biztosít, és könnyebben kiiktathatjuk a figyelemelterelő körülményeket. Másrészt jó választás a tér kihasználtság szempontjából. A hozzá tartozó nyitott polcok alkalmasak a könyvek, a laptop, és az íróeszközök rendezett tárolására. A legtöbb modell tágas fiókos szekrénnyel is rendelkezik, de olyan íróasztal is kapható, amelynek az alsó sarokrészében egy tágas polc van, amely számtalan dolog ( például használaton kívüli sporttáska, hátizsák) tárolására alkalmas.

Az íróasztal színe

Az íróasztalok számos méretben, kivitelben és modern színekben kaphatóak, és bármilyen stílusba jól illeszkednek. Bár a fehér szín mindig elegáns, a tölgyszín pedig időtálló, de a gyermek színvilágához igazadó rózsaszín, zöldes, kékes, vagy antracit színek is elérhetők a kínálatban.

íróasztalok

Íróasztal felnőtteknek

A home office még mindig velünk van, és sokaknak megadatik a lehetőség, hogy hetente akár több napot is otthonról dolgozzanak. Ugyanakkor más szempontok fontosak az otthonról dolgozó anyáknak, akiknek egyszerre kell figyelmet fordítani az íróasztaltól a gyerekre, a munkára és a háztartásra. Számukra olyan praktikus íróasztal elhelyezésben kell gondolkodni, ami egyszerre elfér kis helyen, ahol kényelmesek a munkafeltételek és még a környezetre is megfelelő rálátást biztosít. A különböző modellek számtalan elhelyezési lehetőséget kínálnak, igény szerint akár a hálószobába is állíthatók. Míg egyik oldalukon munkahelyként funkcionálnak, addig az íróasztalok másik oldala akár fésülködőasztalként is használható.

Íróasztal vásárlása online

 Ma a bútoráruházakban széles választéka kapható íróasztalokból. Ugyanakkor az interneten könnyedén beszerezhetünk bármit, ami az otthonunk kényelméhez szükséges, hiszen számtalan webáruház kínál kedvező árú és minőségi termékeket. A jó ajánlatokért érdemes felkeresni a Butor-Mirjan24 oldalát, ahol pár kattintással mindent megvásárolhatunk, ami elengedhetetlen a hatékony munkához és tanuláshoz.