Praktikus csúszásgátlók

Nagyon gyakori baleset a háztartásokban az elcsúszásokból adódó esés. A konyhák padlója, a fürdőszobák padlója, a zuhanytálcák és kádak, a kül- és beltéri lépcsők, a medencék mind veszélyforrások lehetnek. Egy rossz lépés és máris mehetünk orvoshoz, pedig ezek a balesetek megelőzhetők lennének.

A családokban a kisgyermekek, vagy idősebbek miatt mindenképpen jó lenne a különböző csúszásgátló technikáknak az alkalmazása. Körültekintő kialakítással sok későbbi problémát megelőzhetünk, hiszen nagyon sok már eleve csúszásgátló felületképzéssel ellátott árut találhatunk. Azonban az utólagos felületképzés kialakítása sem jelent problémát.

Léteznek különböző csúszásgátló applikációk, csíkok és lapok, illetve spray vagy folyékony formában felvihetőek is. Az utóbbiakkal leginkább kádakat, zuhanytárcákkal és kisebb felületeket érdemes kezelni. Kis felületeket mi is lekezelhetünk, amennyiben betartjuk az előírásokat. Viszont nagyobb felületek vegyszeres kezelését inkább ezermester szakemberrel végeztessük.

Az utólagos csúszásmentesítésre nagyon sokféle terméket találhatunk. A csúszásgátló szalagok többfajta minőségben, színben, felületkezeléssel és vastagságban kaphatóak (például 3M Safety-Walk). Ezen szalagok nagyon hatékonyak, de tartósságuk csak nagyon precíz és szakszerű felvitel esetén biztosított. Létezik láthatatlan csúszásmentesítés is, ez a folyékony szer felületre való felvitelével érhető el. Elsősorban kerámia és más burkolatok, illetve kádak esetében használják. Ezen szer felvitelét inkább a termék forgalmazójával végeztessük.

Csúszásmentes kültéri burkolatokra nagyon hatékonyak a különböző gumitéglák és burkolólapok. A Google-be beírva a csúszásmentesítés szót rendkívül sok cég ajánlatával ismerkedhetünk meg.