Ugrálókötél edzés

Az ugrálókötelezés meglepően sok izmot és izomcsoportot mozgat meg. Az ugrálókötél edzés az egyik leghatékonyabb mozgásforma, amely meglepően sokféle gyakorlat elvégzését teszi lehetővé; ebből adódóan az ugrálókötelezés meglepően sok izmot és izomcsoportot mozgat meg. Kiváló szolgálatot tesz az állóképesség javításában és a fogyás elősegítésében is.

Az ugrálókötél edzés hatékonysága garantált, ennek viszont feltétele a huzamosabb ideig végzett testedzés. Állóképességtől függően 15 és 45 perc közötti edzésidő ajánlott. Előfordulhat, hogy gyenge állóképesség mellett a 15 perces edzés is lehetetlen vállalkozásnak tűnik, de némi önfegyelemmel és kitartással gyors fejlődés érhető el.

Amennyiben képesek vagyunk legalább 20-25 perces edzésidőket tartani, az ugrálókötelezés már hatékony fogyasztó módszerként is alkalmazható; nagyjából ennyi időre van szüksége a szervezetünknek, hogy közepes intenzitású edzés mellett elhasználja a rendelkezésre álló glikogén formájában elraktározott szénhidrogénkészletet, majd megkezdje a zsírégetést.

Az ugrálókötelezés akár egy kisebb teremben is végezhető; nincs szükség sportcsarnokra, edzőteremre, tágas térre, futópályára… Csak egy kötél kell és néhány négyzetméter.

Az ugrálókötelezés remek módszer sérülékeny ízületekkel és végtagokkal rendelkezők számára. Fontos, hogy az érdemi edzés előtt bemelegítsük a tagjainkat. Ha így teszünk, a sérülésveszély minimalizálható.

Az ugrálókötél edzés nem csak a fogyás remek eszköze; a gyakorlat végzése közben javítja az állóképességet és fejleszti a koordinációs készségeket. Ráadásul „biztonsági mechanizmussal” van ellátva; mielőtt az egyén túlhajszolná magát, elhibázza a mozdulatsort és pihenésre kényszerül.