Brazília nyaralás

Dél-Amerika legnagyobb országa az Egyenlítő mentén fekszik. Esőerdők, nemzeti parkok, lüktető városok, varázslatos tengerpartok várják az idelátogató turistákat. Rio de Janeiro a világ talán legszebb fekvésű nagyvárosa. A Cukorsüveg, a Megváltó Krisztus szobor, a homokos strandok – köztük a legismertebb a Copacabana -, valamint a minden év februárjában megrendezésre kerülő karnevál és persze a szamba által vált híressé. A metropoliszon kívül a Brazíliába látogatók felkereshetik a három ország határán csobogó vízesést, az Iguassut.

Időzóna: Magyarországkoz képest .

Vízum: Nincs szükség vízumra

Éghajlat: Éghajlat: a brazil tél júniustól augusztusig tart, de ilyenkor sincs hideg (13-18C). A decembertől februárig tartó nyár nagyon meleg, nem ritka a 40 C sem. Magas a páratartalom.
Időeltolódás: Magyarországhoz képest -5 óra.

Egészségügyi tanácsok:

Általános információk:
Beutazási szabályok: Az oda-visszaútról szóló repülőjegy és 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Magyar állampolgároknak nem kell vízum.
Egészségügyi tanácsok: Kötlelezően előírt védőoltás nincs, de a malária és a sárgaság elleni védekezés ajánlott. Csapvíz, jeges italok fogyasztását nem javasoljuk.

Egyebek:
Főváros: Brasília
Hivatalos nyelv: Portugál, brazil nyelvjárásban. Beszélt idegen nyelvek: spanyol, angol, francia.